Ontwikkel portfolio
Al vanaf mijn 16de ben ik bezig met het programmeren van verschillende applicaties. Zoals bijna elke programmeur ben ik begonnen met het maken van eenvoudige websites. Dit heb ik vervolgens uitgebreid met complexere websites en desktop applicaties. De meeste ervaring heb ik op het gebied van HTML, CSS, TypeScript en front-end frameworks zoals React/Next.JS. Verder heb ik ervaring met het ontwikkelen van .NET web API's. Op het gebied van desktop ontwikkeling heb ik ervaring met Java en C#.
Windesheim - In-House Project
In het tweede jaar heb ik gekozen voor de het semester OOSDD. Bij deze semester heb ik les gekregen in Object Oriented Software Design and Development. Tijdens dit semester heb ik een aantal projecten gemaakt. Een van deze projecten was een project genaamd In-House. Bij dit project kregen wij de opdracht om een desktop applicatie te maken om kantoor en of woonruimtes in te richten. Een designer moest binnen de applicatie een project met verschillende plattegronden kunnen inrichten. Binnen de applicatie is een catalogus met verschillende producten aanwezig. Deze catalogus kan door een catalogusbeheerder worden. De applicatie is gemaakt met behulp van C# en WPF.
CompuStore - Personeel Portaal
Sinds 2016 maakte CompuStore gebruik van een intern systeem om reparatie en garantie informatie in op te slaan. Dit systeem was ontwikkeld door een oud medewerker en aan een flinke update toe. Toen ik met dit idee bij mijn leidinggevende aankwam waren ze meteen enthousiast. Het oude systeem maakte gebruik van Angular 2.0 als frontend en Laravel 5.0 als backend. Beide frameworks zijn inmiddels een aantal jaar oud en tevens ook niet meer veilig. Na wat onderzoek gedaan te hebben naar verschillende frameworks heb ik besloten om bij Laravel te blijven. Ik heb vanuit mijn MBO-opleiding het meeste ervaring met dit framework dus deze keuze was niet erg ingewikkeld. Aan het begin van het project heb ik mijn collega's gevraagd wat ze belangrijk vinden in een nieuwe systeem. Deze wensen heb ik allemaal verzamelend en gerangschikt op de hoogste tot de laagste prioriteit. Zodra alles duidelijk was heb ik een ERD en een wireframe gemaakt. Na goedkeuring van de wireframes ben ik gaan programmeren.
CompuStore - website
De website van flink aan vernieuwing toe, ik werd daarom gevraagd of ik een nieuwe website wou ontwikkelen. Ik heb hier elke week een paar uur aan gewerkt, waarna hij op 6 juli 2019 klaar was om live te gaan. Sinds de nieuwe site online staat hebben we gemiddeld 30% meer bezoekers en zelfs een aantal bestellingen gekregen. Het was een hoop werk maar zeker een groot succes.
Deltion College - Holiday Picker
Als eind opdracht voor het vak APP moest ik een APP ontwikkelen waarbij ik kan zien hoe lang het nog duurt voordat de eerst volgende vakantie begint. Vakanties kunnen per regio natuurlijk verschillen, er moest dus een mogelijkheid zijn om handmatig van regio te kunnen wisselen. Buiten dat moest de regio op basis van de GPS bepaald worden. Om dit laatste te doen heb ik een PHP API geschreven die GPS-coördinaten omzet naar een gemeente, plaats en regio. Ik heb dit gedaan met behulp van de Reverse Geocoding REST API van positionstack. In mijn API stuur ik een request naar deze API waarna ik de gemeente en plaats terug krijg. Zodra deze data beschikbaar is, wordt er door middel van een aantal if statements bepaald in welke regio het apparaat zich bevindt. Als nice to have kon je ervoor kiezen een tweede API in de APP te gebruiken. Ik heb ervoor gekozen de OpenWeatherMap Weather API te gebruiken.
Deltion College - OSVE
Als voorbereiding op mijn eindexamen heb ik aan OSVE gewerkt, OSVE staat voor 'Opgave systeem voor examens'. OSVE kan door studenten worden gebruikt om hun eigen examens in te plannen. Studenten voeren eerst hun persoonlijke informatie zoals hun voornaam, achternaam, studentnummer en klas in. Vervolgens kiezen ze uit een lijst de opleiding die ze volgen. Op basis van de opleiding die gekozen is worden er andere examens weergegeven. Zodra er een examens is gekozen kan er een datum en tijd gekozen worden, waarna het examen kan worden ingepland. Om te voorkomen dat een student een examen voor iemand anders inplant moet deze eerst door de student zelf en door een docent worden bevestigd. Als docent kunnen er opleidingen, examens, datums en tijdstippen worden toegevoegd, bewerkt en verwijderd worden. Een beheerder kan ook nieuwe docenten toevoegen en bestaande verwijderen. Zoals het er nu uitziet, wordt de verdere ontwikkeling van OSVE overgedragen aan een andere projectgroep. Deze nieuwe groep gaat het project controleren en publiceren voor intern gebruik. Binnen het project was ik verantwoordelijk voor de studentenpagina's, het dashboard, opleidingsbeheer, de documentatie en de e-mailbevestiging. OSVE is ontwikkeld met behulp van Laravel 8, Livewire, Jetstream, Bouncer, Bootstrap, iSeed, PDFMake
Deltion College - Thuiscomfort Checklist
Voorheen was de Thuiscomfort Checklist alleen op papier beschikbaar. Als voorbereiding op mijn examen kreeg mijn projectgroep de vraag of wij deze checklist konden digitaliseren. Een digitale checklist is eenvoudiger te gebruiken dan een papieren checklist. Vooral omdat je dan meteen een uitslag krijgt. Met deze checklist kan je kijken of je woning geschikt is om er je leven lang zelfstandig en comfortabel kunt wonen. De checklist stelt per ruimte in je huis een aantal vragen. Na ongeveer 4 maanden kreeg ik de vraag of ik ook een Engelse versie van de site konden maken. Binnen een aantal dagen stond deze nieuwe versie online. Binnen het project was ik verantwoordelijk voor het verwerken van de vragen die met 'nee' zijn beantwoord op stap twee en drie en voor het toevoegen van de Engelse vertaling. Digital Thuiscomfort Checklist is ontwikkeld met behulp van Laravel 7, Bouncer, Bootstrap, PDFMake en MySQL.